Voorkomen is beter dan genezen

Posted on

Veel mensen hebben problemen met hun paard maar weten niet wat de oorzaak is. Soms is het dan zo dat een fysiotherapeut of masseur al kan helpen, maar problemen in de rug, hals of andere delen van het lichaam komen vaak doordat een paard een andere houding aanneemt dat zijn natuurlijke houding. Problemen in de mond veroorzaken vaak veel ongemak voor een paard, dit kan tijdens het eten maar ook tijdens het rijden naar voren komen.

Elk paard is verschillend in het laten merken of hij ergens last van heeft, het ene paard geeft bij iets kleins al aan dat het niet prettig is maar er zijn ook paarden die nooit problemen hebben en na een behandeling zich toch beter gaan voelen doordat er bij een controle blijkt dat er heel wat aan de hand is. bij het gebit van een paard is het heel belangrijk problemen te voorkomen, als je wacht tot je paard symptomen geeft van pijn is het niet altijd mogelijk deze symptomen weer op te lossen. Bij een behandeling van het gebit kan er heel veel aangepast worden maar kiezen bijplaatsen of stukjes aanplakken gaat natuurlijk niet, wat weg is komt niet meer terug. Vaak een probleem bij oudere paarden is slijtage van bepaalde kiezen door te dominante andere kiezen. Als een paard geregeld naar een tandarts gaat waarbij het gebit goed word gebalanceerd word er voor gezorgd dat de druk over het hele gebit verdeeld word en dat de kiezen langer mee gaan.

Heel belangrijk bij een controle of behandeling is het nakijken van het gebit natuurlijk maar ook de kauwspieren, de vorm van het hoofd/mond en rest van het lichaam telt mee. Voorkomen is beter dan genezen, en dit geldt zeker ook voor een paardengebit.

whatsapp-image-2016-11-30-at-17-31-52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *